Sport
NOS

Klassieker D-Day voor Steijn? 'Wie er eerder uitvliegt? Ik zet mijn geld op Mislintat'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Klassieker D-Day voor Steijn? 'Wie er eerder uitvliegt? Ik zet mijn geld op Mislintat'

Technisch directeur van Ajax Sven Mislintat zou de Klassieker hebben bestempeld als 'D-Day' voor trainer Maurice Steijn. Zelf ligt Mislintat ook onder vuur. "Ik vraag me af wie er eerder uitvliegt", zegt commentator Andy Houtkamp. "Ik zet mijn geld dan op Mislintat."

Video niet beschikbaar

Hugo Borst was de afgelopen dagen in Amsterdam voor een fotobeurs en sprak daar met Ajax-supporters. "Ik probeer het dan wel eventjes over de fotografie te hebben", zegt hij grappend. "Maar we stonden daar wel voor de kunst."

Goed, het voetbal dus. "Het valt mij op hoe aangeslagen Ajacieden zijn. Eigenlijk verkeren ze nog in een staat van ongeloof. Ik vrees ook dat het niet veel beter wordt vandaag: Feyenoord is in vorm, Ajax is nog zoekende."

Leggen van de puzzel mislukt

In een interview met verslaggever Joep Schreuder lijkt Maurice Steijn dat vermoeden voorafgaand de wedstrijd te bevestigen. "Het is kijken hoe iedereen in de puzzel staat", vertelt de trainer tegen Schreuder.

In de eerste helft wordt duidelijk dat die puzzel niet goed gelegd is. Feyenoord staat binnen veertig minuten op een 0-3 voorsprong. Steijn grijpt al in de 32ste minuut in: Anton Gaaei, die met zijn foute pass het tweede tegendoelpunt inleidde, wordt gewisseld voor Devyne Rensch.

De wedstrijd wordt in de eerste helft nog gestaakt, nadat de fanatieke F-Side vuurwerk in het doelgebied van Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther gooit. "Ze moeten dat hele vak, dat levensgevaarlijk is, leeg vegen", reageert commentator Houtkamp.

Wellicht is hier sprake van een vooropgezet plan, geeft Houtkamp aan. "Mijn zoon is in nauw contact met Groningen-fans en wist mij te vertellen dat de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax vorig jaar in de negende minuut gestaakt zou worden." Inderdaad: aan die wedstrijd kwam vroeg in de eerste helft een einde. "Ik blijf erbij: dit is georkestreerd. Het zag er natuurlijk uit dat Ajax dik zou verliezen. Daar had iedereen het hier over: als ze dik achterstaan, dan gaan ze zorgen dat die wedstrijd gestaakt wordt."

'D-day voor Steijn'

Voor de Klassieker bracht De Telegraaf naar buiten dat technisch directeur Sven Mislintat de wedstrijd zou hebben bestempeld als 'D-Day' voor Steijn. Dat is opvallend, want hij gaat de afgelopen tijd zoals bekend zelf ook niet vrijuit.

"De toekomst van Steijn zou van deze wedstrijd afhangen. Dat is natuurlijk heel vreemd", zegt commentator Andy Houtkamp. "Ik zou daar flinke bedenkingen bij hebben als ik Steijn was. Ik ben benieuwd wie er als eerste uitgaat. Ik zet mijn geld dan op Mislintat."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie