Politiek
KRO-NCRV

'Timmermans neerzetten als Kaag met baard wordt aanval van rechts'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Timmermans neerzetten als Kaag met baard wordt aanval van rechts'

Frans Timmermans roept als mogelijke lijsttrekker van GroenLinks/PvdA veel reacties op. Uiteenlopend van de gedroomde inhoudelijk leider tot een man die allesbehalve een frisse wind mee brengt in Den Haag. Hoe moet hij zichzelf in de markt zetten tijdens de verkiezingscampagne?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kaag en Timmermans

Timmermans is veel in het buitenland geweest, spreekt veel talen en is niet van de straat. Daarom denkt Hansje van de Beek dat er veel de vergelijking gemaakt gaat worden tussen Kaag en Timmermans. "Ik heb even gegoogeld en ja hoor: de PVV noemde hem Kaag met een baard."

Van de Beek denkt dan ook dat dat de aanval gaat worden vanuit die hoek. Hij gaat volgens Van de Beek neergezet worden als iemand die niet weet hoe het hier gaat en niet de problemen kent van de gewone man. "Hoe je dat dan van je afzet, weet ik niet per se."

'Zet in op daadkracht'

Ook Ingrid Spijkers is daar bang voor. "Hij heeft toch wel iets heel elitairs over zich. Erg links, maar ook heel elitair door alle talen en hoe hij zich uit", vertelt ze. "Als ik campagneleider zou zijn, zou ik wel inzetten op daadkracht, want dat is wel hoe hij zich onderscheidt van de huidige premier."

Volgens Maarten Ducrot is Timmermans de gedroomde kandidaat. "Hij wil dingen voor elkaar boksen." Of hij het gaat redden, moeten we volgens Ducrot afwachten, "maar ik denk dat Timmermans zeker de grootste gaat zijn tegen BBB."

Het Mediaforum als podcast!

Wist je dat het Mediaforum ook als podcast te beluisteren is? Dagelijks nemen we in Spraakmakers de dagbladen door en zappen we van talkshow naar talkshow. Journalisten en mediamakers vertellen over hun afwegingen en ze geven tips. Zo mis je niets!

Ster advertentie
Ster advertentie