Politiek
WNL

Staatssecretaris Toeslagen krijgt toeslagenschandaal niet afgewikkeld in deze kabinetsperiode

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Staatssecretaris Toeslagen krijgt toeslagenschandaal niet afgewikkeld in deze kabinetsperiode

Het gaat staatssecretaris Aukje de Vries (VVD, Toeslagen) niet lukken om het toeslagenschandaal in deze kabinetsperiode af te wikkelen. Dat erkent zij bij het radioprogramma Sven Op 1. "Dat krijgen we niet voor elkaar, maar we kunnen grote stappen zetten."

Video niet beschikbaar

Volgens de staatssecretaris wordt de oplossing nu ontwikkeld, maar "loopt de uitvoering door tot in de volgende kabinetsperiode." Ze brandt zich niet aan het noemen van een einddatum waarop alles moet zijn afgewikkeld. "Het is heel ingewikkeld om te zeggen wanneer het überhaupt is opgelost. Je hebt het financiële herstel, en daarna moet het emotionele herstel ook nog vaak beginnen."

Weinig vertrouwen

Dat de afwikkeling door de overheid bij gedupeerden weinig vertrouwen inboezemt kan ze begrijpen. "Ze zijn echt de vernieling in gedraaid door wat de overheid gedaan heeft", zegt ze. Volgens haar kan het dan ook lang duren voordat dat vertrouwen is teruggewonnen.

Verder sluit de staatssecretaris niet uit dat er nog meer gevoelige documenten naar boven zullen komen tijdens de afhandeling van de toeslagenaffaire. "Ik baal daar zelf ook van", zegt ze. "Je hebt altijd het risico dat er nog andere documenten boven tafel komen."

Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) over de afhandeling van de toeslagenaffaire - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie