Politiek
WNL

Voorvrouw VNO-NCW Thijssen heeft vertrouwen in BBB en NSC

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorvrouw VNO-NCW Thijssen heeft vertrouwen in BBB en NSC

Voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen is "erg optimistisch" over de opkomst van de BoerBurgerBeweging en Nieuw Sociaal Contract. "Het zijn hele serieuze partijen die bezig zijn met de inhoud van wat de oplossingen zijn voor de problemen in Nederland. Ik heb goede gesprekken met ze", vertelt zij in het WNL-radioprogramma Sven op 1.

Video niet beschikbaar

Minder vertrouwen heeft Thijssen in de nieuwe looneis van FNV die uiteenloopt van 5 tot 14 procent. "Wat ik gek vind is de bovenkant van de bandbreedte, want die gaat veel verder dan de compensatie van de inflatie. Die 14 procent is niet logisch."

Minimumloon

Meerdere partijen pleiten in hun nieuwe verkiezingsprogramma's voor een hoger minimumloon, zoals GroenLinks-PvdA en de ChristenUnie. Laatstgenoemde hoopt in 2026 op 18 euro per uur, dat is nog meer dan de looneis van FNV.

Daar is Thijssen niet blij mee, zegt zij. "We voldoen al aan de norm", aldus Thijssen. "Het minimumloon stijgt al met 25 procent. Dat is een enorme stap en maakt het moeilijk voor het midden- en kleinbedrijf. Die kunnen dat er niet bij hebben."

Ingrid Thijssen (voorvrouw VNO-NCW) wil minimumloon niet accuut verhogen (19 september 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie