Politiek
KRO-NCRV

Gebrek aan financiële kennis BBB zorgelijk voor de formatie? 'Hier is ergernis over'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gebrek aan financiële kennis BBB zorgelijk voor de formatie? 'Hier is ergernis over'

Na weken van stilte rond de formatie kwam gisteren via De Telegraaf naar buiten dat er binnenskamers zorgen zijn over het vermeende gebrek aan financiële kennis bij de BBB. Adjunct-hoofdredacteur van Trouw, Wendelmoet Boersema, kan smullen van dit soort berichten. "Dit zegt heel erg veel", zegt ze in het Mediaforum van Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ergernis'

Boersema trekt uit dit nieuws de conclusie dat het niet echt lekker gaat aan de formatietafel. "Hier is ergernis over", stelt ze. "Het nieuws komt niet van de BBB zelf, dus een andere partij." De vraag is dan: wie heeft dit nieuws de wereld in geholpen? "Een partij die hier belang bij heeft", aldus Boersema. "Waarschijnlijk een partij die de plannen wel heeft laten doorrekenen, zoals de VVD."

Telegraaf en VI

Na de berichtgeving in De Telegraaf werd het "gebrek aan kennis" binnen de BBB ook uitgebreid behandeld bij Vandaag Inside. Volgens digitaal strateeg Jaap van Zessen een goede zet van de lekkende partij. "Mediastrategisch gezien werkt dit voor mij wel", aldus Van Zessen. "De Telegraaf en VI zijn platforms waar BBB-stemmers naar kijken."

'Iets doorbreken'

Volgens adjunct-hoofdredacteur Boersema is dit nieuws niet naar buiten gebracht om een bom onder de formatietafel te leggen, maar juist om druk op de BBB te leggen. "Dit is een pijnpunt aan de formatietafel. Dit nieuws is denk ik niet gebruikt om de BBB in hun hemd te zetten, het is bedoeld om iets te doorbreken."

KRO-NCRV
Bij KRO-NCRV geloven we dat de samenleving rechtvaardiger, eerlijker, groener en liever kan.
Maak morgen mee, KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie