Podcast
NOS

Podcast De Dag: 'Team-Trump killing Trump'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Team-Trump killing Trump'

Tijdens de openbare verhoren voor een speciale onderzoekscommissie naar de Capitoolbestorming van 6 januari vorig jaar in de VS, trekken nauwe medewerkers van voormalig president Trump de handen van hem af.

#1122 - 'Team-Trump killing Trump' - De Dag

In de VS is een parlementaire onderzoekscommissie bezig te bewijzen dat voormalig president Trump vorig jaar een coup heeft proberen te plegen om aan de macht te blijven. Er is, aldus de commissievoorzitter, huiveringwekkend bewijs dat hij opzettelijk en illegaal de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar in gang heeft gezet. Opvallend is dat nauwe medewerkers van Trump de handen van hem aftrekken.

De openbare hoorzittingen zijn historisch en inhoudelijk indrukwekkend, zegt Amerika-correspondent Lucas Waagmeester in podcast De Dag. Vooral doordat de commissie het bewijs laat opdienen door vertrouwelingen van Trump zelf. Zij zeggen nu publiekelijk wat ze na de verkiezingen niet in het openbaar zeiden, namelijk dat de beweringen over verkiezingsfraude nonsens zijn.

Maar wat zijn de gevolgen? En betekent dit het politieke einde voor de oud-president?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie