Podcast
NOS

Podcast De Dag: in het hoofd van een zedenpleger

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: in het hoofd van een zedenpleger

De verdachte van de dood van de 9-jarige Gino is een veroordeelde zedendelinquent. Waarom, is de vraag die iedereen stelt. Wie doet nou zoiets?

#1117 - In het hoofd van een zedenpleger - De Dag

Boosheid en verdriet overheersen deze week om de dood van de 9-jarige Gino. Hij verdween vorige week na een potje voetbal en werd later op aanwijzing van een opgepakte verdachte dood teruggevonden. De 22-jarige Donny M. wordt verdacht van ontvoering en moord. Hij is een veroordeelde zedendelinquent.

Het profiel van de verdachte is uitzonderlijk, zegt Wineke Smid in podcast De Dag. Al benadrukt ze dat er ook niet zoiets bestaat als een 'gemiddelde' zedenpleger.

Wineke Smid is psycholoog en hoofdonderzoeker bij de Van der Hoeven kliniek waar tbs'ers worden behandeld. In die functie is ze ook betrokken bij risico-taxaties en spreekt ze met zedenplegers om te begrijpen wat er in hun hoofd omgaat en om hun gedrag beter te begrijpen. "Vaak begrijpen ze zelf niet waarom ze iets doen."

In de podcast vertelt ze over deze gesprekken en wat ze in de loop der jaren heeft geleerd over gedrag en gedachtes van zedendelinquenten.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie