Podcast

Podcast De Dag: waarom het Groningse gasdossier schimmig blijft

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom het Groningse gasdossier schimmig blijft

In aanloop naar de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen proberen NOS-redacteuren Reinalda Start en Heleen Ekker in een vijfdelige podcastserie antwoorden te vinden in dit complexe en schimmige dossier.

#1120 - Waarom het Groningse gasdossier schimmig blijft - De Dag

Eind deze maand begint de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen. NOS-redacteuren Reinalda Start en Heleen Ekker maakten in aanloop daarnaartoe een vijfdelige podcastserie over dit complexe dossier, dat zij beiden al tien jaar volgen. Zelden, vertellen ze in podcast De Dag, hebben ze zoveel schimmigheid meegemaakt rondom een dossier.

Hoewel ze in tien jaar tijd al veel verhalen hebben gehoord en gezien, werden ze tijdens hun zoektocht naar antwoorden opnieuw getroffen door de verhalen die ze tegenkwamen. Verhalen van inwoners uit de aardbevingsgebieden, maar ook van bijvoorbeeld onderzoekers naar wie niet werd geluisterd. In de podcast zetten ze uiteen hoe een kluwen aan grote belangen en geheime afspraken maakt dat nog altijd niemand echt grip weet te krijgen op het Groningse aardbevingsdossier.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie