Podcast

Niet in de stress tijdens je rijles

NTRVPRO
foto: Ricardo Fernandes Nazaréfoto: Ricardo Fernandes Nazaré
  1. Nieuwschevron right
  2. Niet in de stress tijdens je rijles

Bij de ondeugende Amsterdamse rij-instructeur Ricardo stappen elke dag studenten van prestigieuze universiteiten de auto in. Hun leven is gejaagd en de prestatiedruk ligt hoog. In de lesauto vinden ze even rust en krijgen ze door Ricardo meer zelfvertrouwen.

In de eerste aflevering van het drieluik Rijden met spierballen duikt Lennah Koster op de achterbank van Ricardo. Die leert Paco en Jade rijden met lef, want van dat bange gedoe wordt hij ongeduldig. Met zijn luide stem, tomeloze energie en humor spoort Ricardo zijn leerlingen aan.

Paco en Jade

Zijn eerste leerling is de milieubewuste student Paco, die uit een links nest komt en volgens Ricardo iets te sociaal is. De 18-jarige, ambitieuze Jade kampt daarnaast al een jaar met chronische spanningshoofdpijn en lucht haar hart bij Ricardo.

Ricardo, Lennah en Jade (bron:Ricardo Fernandes Nazaré)

De volgende aflevering van Rijden met Spierballen hoor je op zondagavond 28 april tussen 21.00 en 22.00 uur op NPO Radio 1.

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie