Podcast

Het klimaatravijn - Ongehoorde Verhalen

foto: Marijn Poels
  1. Nieuwschevron right
  2. Het klimaatravijn - Ongehoorde Verhalen

In de podcast-serie Ongehoorde Verhalen gaan we op zoek naar antwoorden op grote maatschappelijke vraagstukken. Deze maand neemt documentairemaker Marijn Poels u mee langs de ambities en onmogelijkheden van de klimaatplannen van de EU en kabinet Rutte IV.

#1 - Het klimaatravijn - Ongehoorde Verhalen - Ongehoorde Verhalen

We investeren miljarden euro’s voor de energietransitie om het klimaat en de mens op aarde te redden. Maar staat dit narratief nog wel in balans met de mens en de werkelijkheid? Is er überhaupt een probleem en zijn de risico’s van de richting niet groter dan het gestelde probleem? Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels gaat op zoek naar antwoorden en spreekt o.a. met wetenschapsjournalist Marcel Crok, energie-expert Theo Wolters, columnist Jan Dijkgraaf en politicus Peter Verstegen.

Marijn Poels: "We hebben richting nodig om onze samenleving te bewaken en te besturen, om de mensheid te informeren in tijden van globale crisissen of oorlogen. Maar het vraagt ook om een kritische houding, omdat het mensenmanagement snel en onbemerkt over de grenzen van ethische waardes kan stappen en het van een goede basis naar een corrupt verdienmodel kan gaan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie