Podcast

'Het werkelijke doel van QR-code is controle' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het werkelijke doel van QR-code is controle' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

Haalt Rutte IV met deze ministersploeg het einde van het jaar? Anti-corona demonstraties escaleren steeds vaker. Hoeveel migratie kan een land aan? Én Arthur van Amerongen geeft vanuit zijn luie stoel zijn ongezouten mening over de ontwikkelingen in ons land.

#1 - 'Het werkelijke doel van QR-code is controle' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé - Ongehoord Nieuwscafé

Ministers op de verkeerde plek

De eerste podcast van Ongehoord Nieuwscafé geeft voormalig Eerste en Tweede Kamerlid voor de PVV Reinette Klever een kritisch beschouwing van de ministerploeg van Kabinet Rutte IV. “Dat Kaag op financiën zit, is puur een machtspolitieke zet.”

Waar het ooit de norm was dat ministers vakkennis bezitten, speelt dat nu geen enkele rol, stelt Klever. Zo zit D66-er Sigrid Kaag aan de geldkraan na een dramatisch ministerschap voor Buitenlandse Zaken waar Nederlands belastingsgeld is weggegeven aan een Palestijnse terreurorganisatie. VVD-er Dilan Yesilgöz is niet gehinderd door enige juridische kennis opeens Minister van justitie en Veiligheid. D66-er Kajsa Ollongren bekend door ‘Omtzigt functie elders’ gaat nu over onze staatsgeheimen als nieuwe minister van Defensie.

Geweld bij anti-Corona demonstraties.

Jurist en filosoof Raisa Blommestijn draagt een column voor over wat we het komende jaar kunnen verwachten van het QR-beleid. Zij zegt: “Het werkelijke doel van de QR-code is controle.” Oud-premier van het Verenigd Koninkrijk Tony Blair verklaarde deze week dat QR als technologische vooruitgang een voldongen feit is, nog los van je politieke voorkeur, zit hier geen kern van waarheid in?

Hoeveel migratie kan een land aan?

Als laatste gast schuift aan cultureel antropoloog dr. Jan van de Beek die ingaat op de migratieplannen van het nieuwe kabinet. Hij geeft een antwoord op de vraag hoeveel mensen er jaarlijks bijkomen en wat dat allemaal kost voor de Nederlandse belastingbetaler. Hij geeft een reactie op de aanstelling van Eric van der Burg als staatssecretaris van Asiel en immigratie. Hij deed ooit de gevleugelde uitspraak “hoe meer asielzoekers hoe beter”. Zijn komst doet doet het ergste vermoeden, volgens Van de Beek: “Elk jaar komt er een stad zo groot als Delft bij.”

Als afsluiter geeft onze vaste columnist Arthur van Amerongen vanuit Portugal zijn kijk op de ontwikkelingen in ons land.

Ster advertentie
Ster advertentie