Podcast

'De politie is kop van Jut als politiek grote fouten maakt' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De politie is kop van Jut als politiek grote fouten maakt' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

In de tweede uitzending van Ongehoord Nieuwscafé kijken we met de Haagse politicus Richard de Mos vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen. Met oud-persvoorlichter Klaas Wilting spreken we over politie(k)geweld. De presentatie is in handen van Yernaz Ramautarsing en Roelof Bouwman.

#2 - 'De politie is kop van Jut als politiek grote fouten maakt' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé - Ongehoord Nieuwscafé

Gemeenteraadsverkiezingen

Draaien de gemeenteraadsverkiezingen van 17 maart uit op een afrekening met de landelijke politiek? Richard de Mos rekent op een grote overwinning van zijn partij in Den Haag, ondanks het onderzoek van het Openbaar Ministerie dat nog steeds boven zijn hoofd hangt. "Problemen zijn niet links of rechts, je moet ze oplossen." Met Rita Verdonk als running mate gokt de Groep De Mos (nu 8 zetels) op 14 of 15 zetels in de nieuwe Haagse gemeenteraad.

Politiegeweld

Klaas Wilting, voormalig woordvoerder van de Amsterdamse politie, haalt herinneringen op aan het krakersgeweld van de jaren ’80. "Dat was vele malen het dubbele van wat we nu zien bij coronaprotesten." Maar niet alles is veranderd. "De politie is de institutionele kop van Jut als de politiek grote fouten maakt."

Politici, vindt Wilting, hebben een voorbeeldfunctie en moeten geen ophitsende taal gebruiken. De Mos nuanceert: "De hijgerigheid om politieke partijen in kwaad daglicht te stellen vind ik kwalijk."

Arthur van Amerongen

Als afsluiter een boodschap van onze reizende columnist Arthur van Amerongen, ditmaal vanuit het zonnige Spanje.

Ster advertentie
Ster advertentie