Podcast
NOS

Podcast De Dag: Dick Benschop en de Schiphol-crisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Dick Benschop en de Schiphol-crisis

De kritiek op de topman van Schiphol groeit vanwege de aanhoudende lange rijen op de luchthaven. Wat is zijn rol geweest in de problemen die zijn ontstaan?

#1111 - Dick Benschop en de Schiphol-crisis - De Dag

Na vliegschaamte bestaat er nu ook zoiets als Schipholschaamte, want de urenlange wachtrijen en chaotische taferelen van de afgelopen weken op Schiphol, doen ook president-directeur Dick Benschop het schaamrood op de kaken verschijnen, zei hij dit weekend bij Buitenhof. Deze week is voor Benschop de week van de waarheid. Vandaag moet hij tekst en uitleg geven aan een Kamercommissie en morgen verloopt een deadline van de vakbonden voor betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel op Schiphol. Ondertussen wordt hardop de vraag gesteld of Benschop wel de geschikte man is om deze crisis vlot te trekken.

Benschop staat met zijn rug tegen de muur en heeft het daar zelf naar gemaakt, zegt luchtvaartverslaggever voor NH Nieuws Doron Sajet in podcast De Dag. En oud-aandeelhoudersactivist en allround grote bedrijven-expert Peter Paul de Vries ziet een falende crisismanager die als Schiphol beursgenoteerd was geweest, allang had moeten vertrekken. De Nederlandse staat heeft als grootaandeelhouder van Schiphol volgens hem alle reden om ontevreden te zijn.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie