Podcast

Podcast De Dag: Uvalde, Texas

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Uvalde, Texas

Ook na het bloedbad op een basisschool in Texas komen er waarschijnlijk geen strengere wapenwetten in Amerika. "Een generatie Amerikanen heeft inmiddels leren leven met het idee dat een schietpartij altijd kan gebeuren."

#1108 - Uvalde, Texas - De Dag

In de plaats Uvalde in de Amerikaanse staat Texas schoot een 18-jarige jongen deze week 19 basisschoolkinderen dood en ook 2 leraren. Het is de grootste schietpartij in Texas ooit en de grootste in heel de VS in 10 jaar tijd. In die 10 jaar zijn er 900 schietpartijen op scholen geweest.

Hoewel de kans op een schietpartij op school nog altijd klein is, hebben Amerikaanse ouders én kinderen leren leven met het idee dat dit kan gebeuren, zegt oud-Amerika correspondent Hans Klis in podcast De Dag. Voor zijn boek 'Generatie Columbine' deed hij onderzoek naar schietpartijen op scholen en naar de gecompliceerde verhouding die Amerikanen met wapens hebben.

Klis vertelt hoe Amerikanen zich proberen aan te passen aan de dagelijkse realiteit waarin strengere wapenwetten uitblijven.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie