Podcast

Podcast De Dag: de militaire verliezen van Oekraïne

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de militaire verliezen van Oekraïne

Volgens president Zelensky sneuvelen momenteel 50 tot 100 Oekraïense soldaten per dag in de Donbas, maar het zicht op de totale militaire verliezen is beperkt. Toch is het mogelijk een beeld te schetsen.

#1106 - De militaire verliezen van Oekraïne - De Dag

In de oorlog in Oekraïne is een fase aangebroken van zeer zware gevechten in de Donbas. En, opmerkelijk, voor het eerst heeft president Zelensky in dat licht gezegd dat Oekraïne militair ook zeer zware verliezen lijdt. Hij zegt dat er dagelijks 50 tot 100 soldaten sneuvelen.

Waar er relatief veel informatie is over Russische verliezen, is het zicht op de militaire verliezen aan Oekraïense zijde zeer beperkt. Toch lukt het generaal buiten dienst Mart de Kruif in podcast De Dag aardig om een beeld te schetsen. De slijtage is volgens hem ongekend hoog, zowel aan Russische als aan Oekraïense zijde. "Beide partijen zijn niet meer in staat een grote klap uit te delen."

Verslaggever Sander van Hoorn vertelt vanuit Oekraïne wat er zichtbaar wordt van die ongekende verliezen aan Oekraïense kant. En hoe er daar officieus wordt gesproken van nog veel grotere dodentallen dan waar Zelensky over spreekt.

​​​​​​​Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie