Podcast

'Deze vrouwen zijn monsterlijke misdadigers' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Deze vrouwen zijn monsterlijke misdadigers' - Podcast Ongehoord Nieuwscafé

In de zesde aflevering van het Ongehoord Nieuwscafé haalt PVV-Kamerlid Gidi Markuszower hard uit naar minister Dilan Yeşilgöz van Justitie. Met het terughalen van vrouwelijke IS-terroristen uit Syrië bewijst ze dat de VVD "elk moreel kompas heeft verloren". Theoloog en publicist Sonja Dahlmans pleit voor meer aandacht voor de slachtoffers van IS. "We zijn veel te naïef." Arthur van Amerongen neemt vanuit het 'bruisende' Roubaix de column voor zijn rekening. Presentatie: Yernaz Ramautarsing en Roelof Bouwman.

#6 - ‘Deze vrouwen zijn monsterlijke misdadigers’ - Podcast Ongehoord Nieuwscafé - Ongehoord Nieuwscafé

Monsterlijke misdadigers

Nederland heeft vijf IS-vrouwen en hun elf kinderen opgehaald uit een Koerdisch vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië. Het is de bedoeling dat de vrouwen in Nederland strafrechtelijk worden vervolgd voor hun deelname aan terreurgroep IS. VVD-justitieminister Dilan Yeşilgöz toont zo dat ze ‘dedain heeft voor de veiligheid van Nederlanders,’ meent PVV-er Gidi Markuszower.

"Deze vrouwen zijn monsterlijke misdadigers. Ze waren al geradicaliseerd toen ze uitreisden, maar ze zijn nu ook nog eens getraind in het uitvoeren van aanslagen. Over een jaar of drie, na hun uitzitten van hun straf, staan ze weer op straat en de AIVD heeft niet de capaciteit om ze te blijven volgen. Voor Nederlanders is dat levensgevaarlijk."

Christenvervolging

"We zijn veel te naïef," vindt ook publicist en theologe Sonja Dahlmans. "Voor de meeste mensen is het onvoorstelbaar dat ook vrouwen tot gruwelijke misdaden in staat zijn. Er zou veel meer aandacht moeten komen voor wat Jezidi’s, Koerden en christenen is aangedaan door IS."

Speciaal wat christenvervolging betreft is dat niet eenvoudig, merkt Dahlmans. Oorzaak: de opmars, ook in Nederland, van het politiek correcte woke-gedachtengoed. "Christenen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië worden gezien als “witte kolonisten” en handlangers van het westen."

Bovendien zijn we zo seculier geworden, dat we niet meer zien dat religie in andere delen van de wereld vaak allesbepalend is stelt Dahlmans: "De mensen die we in Europa binnenlaten, denken vaak óók in religieuze identiteiten."

Grenzen dicht voor de islam

Wie Nederland democratisch, vrij en veilig wil houden, moet daarom per direct stoppen met het importeren van de islam, concludeert Markuszower. "We moeten de grenzen sluiten voor asielzoekers en immigranten uit islamitische landen en de islam die hier is, terugdringen."

Ster advertentie
Ster advertentie