Podcast

Podcast De Dag: wanhoop en wantrouwen in Groningen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wanhoop en wantrouwen in Groningen

Er zijn verschillende spoeddebatten over de aankondiging dat er toch weer meer gas uit het Groningenveld moet worden opgepompt. Maar in Groningen rekenen ze nergens meer op.

#1012 - Wanhoop en wantrouwen in Groningen

Groningers die in het aardbevingsgebied wonen, hebben in dit nieuwe jaar al twee stevige mededelingen voor de kiezen gekregen: de gaskraan gaat toch weer verder open en de geldpot met subsidies voor het verbeteren van huizen is sneller leeg dan verwacht. Mogelijk kan niet iedereen krijgen waar ze recht op hebben. De Groningse gemeenteraad en Provinciale Staten houden spoeddebatten en gemeentes voeren de druk bij het Rijk op om de subsidiepot extra te vullen, maar Groningers zelf rekenen nergens meer op.

Naast slachtoffers van de aardbevingen zijn Groningers nu vooral slachtoffer van de overheid aan het worden, zegt RTV Noord-verslaggever Mario Miskovic in podcast De Dag. Hij sprak de afgelopen jaren talloze gedupeerden en aan de hand van hun verhalen schetst hij in de podcast de ontwikkeling die hij ziet: van mensen met scheuren in de muur naar mensen scheuren in de ziel. En een wantrouwen in de overheid dat nauwelijks nog te herstellen is.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie