Podcast

Podcast De Dag: waarom 2022 het jaar van burgemeester Veenstra wordt

foto: Gemeente De Fryske Marrenfoto: Gemeente De Fryske Marren
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom 2022 het jaar van burgemeester Veenstra wordt

Klimaat, corona, de gemeenteraadsverkiezingen, migratie en natuurlijk de grote sporttoernooien; 2022 wordt een jaar waarin we in Nederland te maken krijgen met grote thema's. Podcast De Dag blikt deze week vooruit met de mensen die het van dichtbij meemaken.

#1007 - Waarom 2022 het jaar van burgemeester Veenstra wordt

Vandaag: de gemeenteraadsverkiezingen. Op 16 maart mogen we weer stemmen. Burgemeesters zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Een belangrijke taak voor hen: hoe wordt de voorkeur van zoveel mogelijk inwoners gehoord in een hoge opkomst?

Gemeenten zijn de laatste tientallen jaren steeds groter geworden door fusies en de lokale politiek staat daardoor verder weg van inwoners. De burgemeester van fusiegemeente de Fryske Marren, Fred Veenstra, vertelt in de podcast dat het een flinke klus is om al zijn inwoners te bereiken in alle 51 kernen in de gemeente. Hoe breng je de politiek dichtbij als niet alles over jouw woonplek gaat en het gemeentehuis verder weg is?

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie