Podcast
NOS

Podcast De Dag: het mysterieuze einde van Xi's Partijcongres

foto: Reutersfoto: reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het mysterieuze einde van Xi's Partijcongres

Het partijcongres van de Chinese Communistische Partij eindigde spectaculair en mysterieus. Voor het oog van de ruim tweeduizend partijleden en de internationale pers werd de man naast Xi Jinping afgevoerd.

#1205 - Het mysterieuze einde van Xi's Partijcongres - De Dag

Het was al lang geen verrassing meer: Xi Jinping blijft aan voor een derde termijn als leider van de communistische partij in China. Dat werd gisteren duidelijk op de slotdag van het Partijcongres. Hoewel het al verwacht werd, is het toch opmerkelijk. Maar spectaculairder en vooral mysterieuzer was misschien wel wat er een dag eerder gebeurde op het partijcongres. Vlak voor een toespraak van Xi werd de man die naast hem zat, zijn voorganger, oud-president Hu Jintao, voor het oog van de camera's afgevoerd.

Correspondent Sjoerd den Daas vertelt in podcast De Dag over het in meerdere opzichten bizarre partijcongres en het signaal dat president Xi Jinping ermee afgeeft; aan zijn partijgenoten, aan China, én aan de rest van de wereld.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Gerelateerde podcast

Het China van Xi

Het China van Xi

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie