Buitenland
NOS

Luister nu naar de nieuwe podcast: 'Het China van Xi'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister nu naar de nieuwe podcast: 'Het China van Xi'

Niet vaak keek het westen met zoveel belangstelling naar een partijcongres vele duizenden kilometers verderop. Niet zozeer vanwege de uitkomst (want die staat eigenlijk al vast) maar vanwege het gewicht. Na Mao is er niet meer een partijvoorzitter geweest met zoveel macht als Xi Jinping. En dat gaat hij op dit congres (dat begint op 16 oktober) verzilveren met een derde termijn.

Gerelateerde podcast

Het China van Xi

Het China van Xi

Zijn klus, zijn Chinese Droom, is nog lang niet klaar. Zal hij misschien dan toch de komende jaren Taiwan gaan annexeren? Voert hij de handelsoorlog met de VS verder op en: wat wil hij met Poetin en diens oorlog in Oekraïne?

Zeker is dat het China van Xi onderweg is een wereldmacht te worden, dus daar kunnen we maar beter rekening mee houden. Het is ongemak troef in de VS en in de EU want we kunnen niet zonder, maar ook niet met China.

Nieuwe vijfdelige podcastserie

In de vijfdelige podcastserie Het China van Xi word je door presentator Elisabeth Steinz (die we ook kennen van de NOS Podcast De Dag) helemaal bijgepraat over de positie van China in de wereld en wat Xi Jinping nog meer voor ogen heeft. En wie is trouwens deze zo op het oog kleurloze man? En vooral, wat drijft hem?

Elisabeth Steinz praat met mensen die Xi al langere tijd volgen, waaronder uiteraard correspondenten Garrie van Pinxteren en Sjoerd den Daas, maar ook met mensen die vanuit hun vakgebied naar China kijken. Naar de economie, de technologie, de diplomatie, en het buitenlandbeleid van China: een wereldmacht die zijn plek in het centrum terugeist.

Alle afleveringen van de podcast zijn vanaf nu te beluisteren via de site van NPO Radio 1 of in je favoriete podcastapp.

Afleveringen

Afl 1: Xi Jinping – Kleurloos naar de top

Afl 2: Rijk is goed, maar niet te rijk

Afl 3: Controle, controle, controle

Afl 4: De wereld volgens Xi

Afl 5: Het China volgens Xi


Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie