Podcast
NOS

Podcast De Dag: de pijnlijke stilte in de Mallorca-zaak

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de pijnlijke stilte in de Mallorca-zaak

Een vriendengroep uit Hilversum staat terecht voor de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca in juli vorig jaar. Ze ontkennen verantwoordelijkheid en beroepen zich op hun zwijgrecht. Hoe verstandig is dat?

#1202 - De pijnlijke stilte in de Mallorca-zaak - De Dag

Lippen op elkaar

De vader van Carlo Heuvelman, de jongen die in juli vorig jaar in elkaar geslagen werd tijdens een vakantie op Mallorca en overleed, deed in de rechtszaal nog een laatste poging. Hij richtte zich tot de groep Hilversumse jongens die verdacht worden van de mishandeling en vroeg ze voor de zoveelste keer om hun zwijgen te verbreken. Maar de antwoorden waar de nabestaanden en de rechtbank naar zoeken, kwamen er niet. Het OM rekent het de verdachten zwaar aan dat ze de lippen op elkaar houden en eiste deze week hoge straffen.

In podcast De Dag vertelt journalist Maarten Kolsloot, die het proces voor de Gooi en Eemlander volgt, over de gespannen stilte in de rechtszaal en het beeld dat van de verdachten is ontstaan. En strafrechtadvocaat Clarice Stenger buigt zich over de strategie van de verdediging en de worsteling die er bij alle partijen is om deze zaak tot een rechtvaardig einde te brengen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie