Podcast

Podcast De Dag: als agenten en hulpverleners doelwit worden

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: als agenten en hulpverleners doelwit worden

Politieagenten, de brandweer en ambulancemedewerkers zijn regelmatig doelwit van geweld, soms in extreme mate. Het moreel van agenten en hulpverleners staat zwaar onder druk, vertellen hun vakbonden in de podcast.

#975 - Als agenten en hulpverleners doelwit worden

De brandweer moest vluchten, een ambulance met patiënt erin kreeg een steen door de ruit en de agressie tegen de politie was zo hevig dat agenten met scherp moesten schieten. De geweldsuitbarsting van dit weekend is breeduit veroordeeld, de eerste arrestant staat vandaag voor de snelrechter en de scherven worden opgeruimd. Maar voor hulpverleners is het niet voorbij.

Het moreel van agenten en hulpverleners staat zwaar onder druk, vertellen hun vakbonden in podcast De Dag. Bij de politie zien ze de afgelopen maanden door het toenemende geweld tegen agenten al een uitstroom op gang komen, zegt Gerrit van de Kamp van vakbond ACP. Jan Hoefnagel van de beroepsvereniging voor ambulancemedewerkers ziet ook grote problemen ontstaan. De verhalen die de media halen zijn het topje van de ijsberg, zegt hij, en het is volgens hem tijd dat iedereen hoort wat deze mensen dagelijks meemaken.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie