Podcast

Podcast De Dag: debatteren voor de bühne

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: debatteren voor de bühne

Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met de fracties over omgangsvormen in de Kamer na nieuwe incidenten deze week. "Dit gaat over democratische beginselen."

#973 - Debatteren voor de bühne

De verontwaardiging in politiek Den Haag was groot deze week na verschillende incidenten met Forum voor Democratie. De partij vergelijkt het coronabeleid met de Tweede Wereldoorlog, steunt aanhangers die intimiderende e-mails aan Kamerleden sturen en dan was er nog de inmiddels veelbesproken confrontatie waarbij D66-kamerlid Sjoerd Sjoerdsma te horen kreeg dat zijn tijd nog wel zou komen en dat hij voor een tribunaal terecht zou staan. Kamervoorzitter Vera Bergkamp gaat nu met alle fractievoorzitters in gesprek om te praten over omgangsvormen in de Tweede Kamer.

Of dit nou over omgangsvormen gaat, of om een verruwing, of om iets dat meer fundamenteel is, volgens oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas staat vast dat de Kamervoorzitter voor een worsteling staat, zegt hij in podcast De Dag. Want wat is de rol van een voorzitter in dit soort situaties? Hoe moeilijk het momenteel ook is om 'de waardigheid van de Kamer' te beschermen, zoals Vera Bergkamp wil, ingrijpen is volgens Weisglas wel nodig, want democratische beginselen staan op het spel.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie