Podcast

Podcast De Dag: Wendy Sherman, de 'zilveren vos' die Poetin moet temmen

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wendy Sherman, de 'zilveren vos' die Poetin moet temmen

De Amerikaanse president Biden stuurde deze week zijn beste diplomatieke onderhandelaar Wendy Sherman naar de gesprekken met Rusland over Oekraïne. 'Als er iemand is die Poetin tot diplomatie kan bewegen, is zij het.'

#1014 - Wendy Sherman, de 'zilveren vos' die Poetin moet temmen - De Dag

Het wordt de zwaarste crisis genoemd sinds de koude oorlog: de crisis op de grens tussen Oekraïne en Rusland. Deze week waren er belangrijke gespreksrondes met de Russen en Amerika stuurde daar de meest ervaren diplomatieke onderhandelaar naartoe: Wendy Sherman. Zij is de vrouw die namens het Westen een oorlog in Oekraïne moet voorkomen. Ze zat in haar leven aan tafel met talloze dictators en staat bekend als de meester van de moeizame gesprekken. Als er iemand is die president Poetin tot diplomatie kan bewegen, is zij het - zo is de gedachte.

Een echte frontdiplomaat, zegt diplomatiedeskundige Robert van de Roer die een boek schreef over topdiplomaten. In podcast De Dag vertelt hij over de 'zilveren vos', zoals Wendy Sherman vanwege haar intelligentie en zilvergrijze haar wordt genoemd. Wie is zij, wat maakt haar zo goed en wat kan zij bereiken in wat extreem moeilijke gesprekken blijken te zijn?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie