Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben Wennemars over Sanne Wevers en de val van Zonderland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars over Sanne Wevers en de val van Zonderland

In 2016 pakte Sanne Wevers op de evenwichtsbalk een magnifieke gouden medaille. Dat vond Erben Wennemars mooi, maar het allermooiste vond hij zijn gesprek met haar, de volgende dag. Toen stonden ze te wachten op de potentieel gouden oefening van Epke Zonderland aan de rekstok.

Deze zomer deelt Erben Wennemars zijn dierbaarste en meest bijzondere herinneringen aan andermans sportprestaties met de NPO Radio 1 luisteraar. Hij vertelde hoe hij in 2016 naast de ouders van Annemiek van Vleuten stond toen zij keihard tegen de grond ging en Anna van der Breggen de gouden medaille binnenhaalde.

Zonderland en Wevers

In 2016 waren de verwachtingen ook hoog gespannen voor Epke Zonderland, die vier jaar eerder in Londen een gouden medaille pakte op dit onderdeel. De dag voordat Zonderland in 2016 zijn trucje wilde herhalen, had Sanne Wevers met een bijna perfecte oefening háár gouden medaille gepakt op de evenwichtsbalk.

Samen met Sanne Wevers wachtte Erben Wennemars totdat Epke de mat op zou komen. Wevers vertelde Wennemars dat de enige echte concurrent een Duitse turner was. Maar Erbens ad rem reactie hierop werd snel terecht gewezen door Sanne Wevers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars praat je elke maandag bij over het sportweekend bij De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie