Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben Wennemars: Herlings is groter dan Verstappen

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: Herlings is groter dan Verstappen

Als je denkt aan Nederlandse talenten in de gemotoriseerde sport, dan denk je meteen aan Max Verstappen. Onterecht, meent Erben Wennemars. Natuurlijk, wat Max doet is knap, maar er is een veel groter talent uit Nederland in de motorcross: Jeffrey Herlings.

Erben Wennemars ziet dat iedereen meegaat in de hype rondom Max Verstappen. Maar hij zou graag willen dat mensen wat meer gaan letten op Jeffrey Herlings. Die wordt volgend jaar namelijk wereldkampioen, voorspelt hij.

Jeffrey Herlings won afgelopen weekend de Grand Prix in Assen in de hoogste motorcrossklasse MXGP. Datzelfde weekend pakte oude rot Antonio Cairoli de wereldtitel, voor de negende keer.

Een laatste keer juichen

Caroili vierde zijn wereldtitel uitbundig. Wennemars: "Ja, dat snap ik wel, het is namelijk de allerlaatste keer, want volgend jaar pakt Jeffrey Herlings de titel." Het is een boute, maar niet ondenkbare voorspelling. Herlings treedt dit seizoen voor het eerst op in de zwaarste klasse en rijdt goed, maar onder andere door een paar ongelukkige valpartijen kon hij Cairoli dit seizoen niet bedreigen. Dat zal volgend seizoen wel anders zijn, voorspelt Erben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars hoor je elke maandag bij De Nieuws BV over het sportweekend.

Ster advertentie
Ster advertentie