Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben en Patrick: Een verregend WK-triatlon

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick: Een verregend WK-triatlon

Erben Wennemars en Patrick Lodiers bespreken het sportweekend: Erben had de bijzondere eer om toernooidirecteur te zijn bij een triatlon. Maar ook Patrick, als sportfan, had een goed weekend omdat 'zijn' tennissers een bijzondere prestatie leverden.

Elke week bespreken Erben en Patrick het sportweekend dat voorbij is en de sportweek die nog gaat komen. Afgelopen weekend had Erben, op de allerslechtste september dag mogelijk, de bijzondere eer om als wedstrijddirecteur op te treden. Ondanks het waardeloze weer was hij zeer te spreken over het enthousiasme bij de mensen die de regen trotseerden om te komen kijken.

Regen voor de baby-triatlon

"Het regende zo hard dat de jury moest overleggen of de deelnemers nu aan het fietsen waren of aan het zwemmen." Erben kan er nu wel om lachen, maar het weer hielp afgelopen weekend niet mee. Maar over aandacht had het toernooi gelukkig niet te klagen, vertelt Wennemars.

Het ging in Rotterdam om een verkorte triatlon: normaal gesproken is een 'iron man' triatlon bijna 4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog een marathon lopen. In Rotterdam waren de afstanden drastisch verkort, waardoor ook recreatieve sporters mee konden doen: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer rennen. Deze variant is de olympische standaard op dit moment.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb jij een sportvraag voor Erben en wil je die live stellen op de radio? Stuur dan een mail naar denieuwsbv@bnnvara.nl

Ster advertentie
Ster advertentie