Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben en Patrick: Wie verdient de prijzen op het Sportgala?

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick: Wie verdient de prijzen op het Sportgala?

Erben en Patrick debatteren over het sportgala en welke sportmannen, -vrouwen en -ploegen het meeste recht hebben op de prijzen. En Erben lucht zijn hart over de aanstaande uitspraak over doping in de Russische sport. Van hem mogen de Russen allemaal wegblijven bij de Olympische Spelen.

Erben Wennemars hoopt echt dat er een strenge uitspraak zal volgen tegen de Russische sporters. Het lijkt nu te gaan om de vraag of het van staatswege is gebeurd en volgens hem staat dat buiten kijf. Maar, realist die hij is, denkt hij niet dat alle Russische sporters geweerd zullen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sportgala

Dat de Oranje vrouwen en Tom Dumoulin een prijs mee moeten nemen bij het sportgala, daarover zijn Patrick en Erben het wel eens. Maar hoe haalt Erben het in zijn hoofd om Dafne Schippers te voorspellen in plaats van Marit Bouwmeester als sportvrouw van het jaar? Patrick is er zo zeker van dat als de prijs naar Dafne Schippers gaat, hij een rondje zal rennen over de parkeerplaats van BNNVARA, weer of geen weer.

En Patrick snapt ook niks van de keuze van Erben voor Jac Orie als coach van het jaar. Dat moet natuurlijk Sarina Wiegman, de coach van de voetbalvrouwen, worden. Zij sleepte immers een grote voetbalprijs binnen, terwijl het Nederlands voetbal bij de mannen aan het kwakkelen is.

Erben Wennemars en Patrick Lodiers bediscussiƫren elke maandag de sportweek bij De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie