Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben Wennemars met een ode aan Ed van den Bent

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars met een ode aan Ed van den Bent

Erben Wennemars mocht de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio verslaan. Hij was gevraagd door de legendarische Ed van den Bent, die al sinds mensenheugenis commentaar levert bij paardensport evenementen. Maar hij heeft een grote frustratie.

In 2010 was Erben Wennemars komen kijken bij een aantal paardensportdisciplines. Dat waardeerde Ed van den Bent enorm. Toen hij voor de radio de openingsceremonie moest verslaan, nodigde Ed onze Erben Wennemars uit. Want, zegt Erben: "Ed van den Bent heeft heel veel verstand van de Olympische Spelen en van de paardensport, maar erkent dat hij minder weet van andere sporten. Dat is zijn kracht, dat hij dat weet."

Erben zag Ed van den Bent helemaal opleven, toen Jeroen Dubbeldam de Nederlandse vlag het stadion binnendroeg. Het voelde voor Van den Bent als een bevestiging dat de paardensport serieuzer wordt genomen. Ed stal het hart van Erben met zijn professionaliteit en passie. Maar kwam Erben daarna wel zijn belofte na, die hij Ed deed aan het eind van de ceremonie?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars hoor je elke maandag bij De Nieuws BV over het sportweekend.

Ster advertentie
Ster advertentie