Opinie & Commentaar
BNNVARA

Erben Wennemars: Stop met vergelijken vrouwen- en mannenvoetbal

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars: Stop met vergelijken vrouwen- en mannenvoetbal

Het is zomer, dus een prachtige tijd om even een stukje te rennen. Erben Wennemars trok zijn hardloopschoenen aan en geeft zijn visie op het EK vrouwenvoetbal, het succes van Roger Federer en de vraag of we het dopingtijdperk in de Tour de France achter ons hebben gelaten.

Het is tijd voor Oranjekoorts. De voetbalvrouwen hebben de eerste poulewedstrijd gewonnen met prima voetbal en het is dan ook oneerlijk om te stellen dat vrouwenvoetbal 'langzaam' is. Erben: ''Als je mannen- en vrouwendisciplines blijft vergelijken, dan is de vrouwentak vaak niet meer dan de mindere variant van de mannendiscipline.''

Nee, je kunt beter het vrouwenvoetbal een stuk beter maken dan mannenvoetbal, door daar wel goeie nieuwe voorstellen snel in te voeren. Denk aan 'zuivere speeltijd' of veel strenger optreden bij commentaar op de arbitrage. ''Als ze dat nou doen'', denkt Erben, ''dan loopt het mannenvoetbal straks achter het vrouwenvoetbal aan.''

Federer en de Tour

Is Roger Federer nou zo goed, of zijn de tegenstanders zo matig? Erben verbaast zich dat Federer ogenschijnlijk simpel zijn 8e Wimbledontitel grijpt. Maar Federer is ook heel goed als winnaar en favoriet, dat is ook een kwaliteit, vindt Erben.

Er wordt harder en harder gereden in de Tour de France. Doen de wielrenners dat op boterhammetjes of worden er gewoon slimmere medicijnen gebruikt? Erben wil geloven dat het nu toch echt voorbij is, dat dopingtijdperk. Bovendien, het materiaal wordt steeds snellers, de trainingsschema's perfecter. Renners kunnen dus maximaal pieken.

En nog een laatste tip van Erben: ''Haal die oranje slingers van zolder.'' Donderdag om 20.45 uur speelt Nederland tegen Denemarken om de poulewinst, dat in de eerste wedstrijd België met 1-0 versloeg. Dat hoor je natuurlijk live, hier, op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie