Economie

Activistische aandeelhouders geven Shell adempauze
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Activistische aandeelhouders geven Shell adempauze

De strategie van Follow This was duidelijk: elk jaar diende de groep kritische aandeelhouders van Shell een klimaatresolutie in, om zo het oliebedrijf te dwingen groener te worden.

Maar nu ziet Follow This daar vanaf. Bij de komende aandeelhoudersvergadering wordt er geen resolutie ingediend.

"Dat was een hele moeilijke beslissing, die is in goed overleg genomen met de zes grote beleggers die onze resolutie de afgelopen jaren gesteund hebben", vertelt Mark van Baal van Follow This in NOS Met het Oog op Morgen. "Onze missie blijft om de hele olie-industrie mee te laten doen aan het Klimaatakkoord van Parijs. Dus we kunnen ons nu focussen op anderen die nog niet zo ver zijn als Shell."

Follow This is een verzameling van kleine en grote aandeelhouders die samen proberen om Shell richting duurzaamheid te bewegen. Daarvoor dient de groep elk jaar een klimaatresolutie in op de aandeelhoudersvergadering.

Alle rust

Follow This slaat dit jaar dus over en hoopt dat Shell nu in alle rust een volgende stap richting duurzaamheid gaat zetten. De zes grote beleggers komen volgens Van Baal 'zeer binnenkort' met duidelijkheid over wat ze verwachten van Shell. "En dat was voor ons doorslaggevend."

Van Baal denkt dat het effectiever is om even de druk van de ketel te halen richting Shell. "Maar als aan het einde van het jaar blijkt dat Shell niet genoeg heeft gedaan, dan moeten we opnieuw een resolutie indienen."

Ster advertentie
Ster advertentie