Cultuur & Media
AVROTROS

Marcel van Roosmalen: 'Ik kan me niet wapenen tegen mensen die mijn ironie letterlijk nemen'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van Roosmalen: 'Ik kan me niet wapenen tegen mensen die mijn ironie letterlijk nemen'

"Een overtrokken mening werkt goed in een radiocolumn", vertelt journalist, schrijver en columnist Marcel van Roosmalen in MISCHA!. "Geschreven columns zijn voor mij meer een worsteling. Niet vanwege het schrijfproces, maar het idee voor een goed onderwerp. Ik ben een voorstander van iets dat zich dichtbij huis afspeelt, maar daar krijg je niet de meeste likes op."

#260 - Marcel van Roosmalen - MISCHA!

Van Roosmalen bracht Totaal 2 gisteren uit, een boek met een selectie columns van zijn hand. Columns die hij liefkozend "minireportages" noemt, maar die ook regelmatig tot ophef leiden en felle reacties oproepen. "Ik ben weleens bedreigd vanwege mijn radiocolumns. Ze worden soms met zoveel liefde uit hun verband getrokken."

Ironie

Mensen die zijn ironie niet begrijpen, daar kan hij zich niet tegen weren, vertelt Van Roosmalen. "Ik heb eens over Gideon van Meijeren geschreven dat ze hem moesten ontkleden, vastbinden en op een vlot de zee in moesten sturen. Dat is toen uit zijn verband getrokken, opnieuw geplaatst door Forum voor Democratie met het bericht: dit is wat ze met ons willen doen. Ik kan me niet wapenen tegen een groep mensen in Nederland die dat letterlijk nemen."

#260 - Marcel van Roosmalen - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie