Cultuur & Media
NTR

Willemijn Veenhoven nieuwe presentator Kunststof

foto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Willemijn Veenhoven nieuwe presentator Kunststof

Per 1 oktober neemt Willemijn Veenhoven het stokje van Gijs Groenteman over als presentator van Kunststof. Ze is geen onbekende van het programma: ze valt al regelmatig in en presenteerde de hommage aan Jellie Brouwer eerder dit jaar.

"Kunststof is een prachtprogramma," vindt Veenhoven, "een van de mooiste programma’s op de radio. Ik ben ongelooflijk blij dat ik de vaste presentator word."

Sinds 2001 is ze een bekende stem op de Nederlandse radio. Zo presenteerde ze o.a. BNN Today en De Nieuws BV op NPO Radio 1. Na een uitstapje als tv-presentator van Vroege Vogels en OP1 is Veenhoven sinds 2021 weer te horen op de radio bij Spijkers met Koppen, wat ze naast Kunststof blijft presenteren.

NTR-hoofdredacteur Annemiek Kortlang: "Ik ben heel blij dat wij Willemijn Veenhoven nu echt voor vast kunnen verwelkomen in ons team. Met haar jarenlange ervaring op NPO Radio 1 en haar liefde voor interviewen heb ik alle vertrouwen in Willemijn. Ze heeft de afgelopen maanden al laten zien hoe goed ze bij ons programma en het team past. Ze is al snel een vaste waarde voor Kunststof geworden."

Kunststof is al meer dan twintig jaar het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, waarin prominenten uit de cultuursector een uur lang worden geïnterviewd. Het programma is van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 20.00 uur.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie