Cultuur & Media
NTR

Kunststof brengt een hommage aan presentator Jellie Brouwer

foto: Lilian van Rooij
  1. Nieuwschevron right
  2. Kunststof brengt een hommage aan presentator Jellie Brouwer

Zondag 18 juni 2023 overleed Kunststof-presentator Jellie Brouwer op 59-jarige leeftijd. In een speciale uitzending van Kunststof is Jellie Brouwer geëerd voor al haar jaren bij het programma. De uitzending werd gepresenteerd door Willemijn Veenhoven.

Video niet beschikbaar

Hommage

Naar aanleiding van het overlijden van Jellie Brouwer stond Kunststof een avond in het teken van de presentator die ruim twintig jaar één van de vaste interviewers van het NTR-programma was. In een speciale uitzending is Jellie Brouwer geëerd, samen met onder anderen schrijver Thomas Verbogt, oud-collega en vriendin Kathleen Warners en eindredacteur en vriendin Yvonne Hoksbergen. Uiteraard kwamen er veel fragmenten aan bod.

Koningin van Kunststof

Jellie was ruim twintig jaar de Koningin van Kunststof. Op 2 april 2001 ging op NPO Radio 1 het NTR-programma van start. Jellie Brouwer was er vanaf die eerste dag bij en ze is nooit meer weggegaan.

Zij sprak voor Kunststof op geheel eigen wijze talloze mensen uit de wereld van de kunst, cultuur en media. Jellie was oprecht geïnteresseerd in wie zij een uur lang tegenover zich had. Ze was een zeer persoonlijke interviewer. Zoals ze het zelf verwoordde in een interview in de Volkskrant een paar jaar geleden: "Ik wil niet toetsen of mijn gasten deugen, maar ben nieuwsgierig naar hun drijfveren. Naar de grote dingen in het leven: vriendschap, liefde en de dood."

Hommage aan Jellie Brouwer - Kunststof

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie