Cultuur & Media
KRO-NCRV

Dit zijn de nominaties voor beste kinderboek: de Woutertje Pieterse Prijs 2024

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de nominaties voor beste kinderboek: de Woutertje Pieterse Prijs 2024

De zes nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 voor het beste kinderboek zijn bekend. In het programma De Taalstaat maakte Frits Spits de nominaties bekend en met de laatste nominatie op zaterdag 30 is de lijst compleet.

De nominaties

Dit zijn de boeken die dit jaar genomineerd zijn: Het touw en de waarheid (Lemniscaat) van Marco Kunst en Jeska Verstegen, De spin en de sleutel (Querido) van Anna Woltz, Umbrador (Querido) van Marieke Smithuis en Jeska Verstegen, De jongen die van de wereld hield (Querido) van Tjibbe Veldkamp en Mark Janssen, Maksie (Lemniscaat) Mathilde Stein en Jan Jutte, Een slijmzoen voor je oma (Querido) van Matthijs Meeuwsen en Paco Vink.

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Vorig jaar ging de prijs naar Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda (Querido) van Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen zijn de winnaars van de 36e Woutertje Pieterse Prijs.

Zaterdag 6 april maakt juryvoorzitter Rik van de Westelaken in de speciale uitzending van De Taalstaat (de Kindertaalstaat) bekend wie de winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2024 is.

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Bluesky.

Ster advertentie
Ster advertentie