Cultuur & Media
BNNVARA

Wat als één acteur jouw Hollywood blockbuster verpest?

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat als één acteur jouw Hollywood blockbuster verpest?

Acteurs lijken steeds vaker een risico te vormen voor peperdure blockbusters in Hollywood. Een acteur die een slechterik speelt, bewaart misschien diens donkere kant niet alleen voor het witte doek. Wat doe je als één persoon in jouw miljoenenproductie in opspraak raakt? "Acteren blijft acteren, dus je hoopt dat iemand niet echt zo slecht is als ze soms spelen", zegt cultuurjournalist Loeke de Waal.

Video niet beschikbaar

Marvelfans kennen Jonathan Majors als de grote slechterik in bijvoorbeeld Loki. En als je bij Marvel eenmaal de schurk speelt, dan speel je die voor een hele lange tijd. Dus voor de opkomende films en series zal Majors de komende jaren op de beeldschermen verschijnen als dé badguy. Alleen, Majors gooit nu misschien roet in het eten van deze Marvelformule. De acteur moet namelijk morgen voor de rechter verschijnen.

Marvelformule

"Hij is in maart gearresteerd nadat er melding was gemaakt van een incident met zijn ex-partner. Zij had verwondingen aan haar hoofd en aan haar nek en hij wordt beschuldigd van mishandeling en intimidatie onder andere", vertelt cultuurjournalist Loeke de Waal. Marvel houdt zich vooralsnog afzijdig: ze reageren niet op het voorval, noch op de roddels die zijn ontstaan over het mogelijk vervangen van Majors.

Het komende seizoen van de serie Loki is al gedraaid en daar zal Majors in te zien zijn. De vraag is dus: wat gaat er gebeuren met de films die gepland staan voor 2025 en 2026? Mede door de stakingen door acteurs en scenarioschrijvers die al maanden in Amerika spelen, heeft Marvel nu de tijd om de uitspraak af te wachten.

Ezra Miller

Marvel is niet de enige werkgever die kampt met een acteur die een miljoenenproductie op het spel zet. Acteur Ezra Miller zit ook in een superheldenfranchise bij Warner Bros waar hen de rol van The Flash vertolkt. Miller werd in 2022 onder meer beticht van mishandeling, inbraak en openbaar dronkenschap. "Het gaat om bedreiging, mishandeling, er zijn ouders die hebben hen beschuldigd van het groomen van hun 12-jarige dochter", vertelt De Waal. "Het zijn behoorlijk heftige aanklachten."

Volgens De Waal weten productiemaatschappijen niet goed hoe ze met de aangeklaagde acteurs om moeten gaan als probleem. Zo is er geld te verdienen aan acteurs met een grote fanbase, die blijft bestaan ondanks de heftige misdrijven die aan acteurs gekoppeld kunnen worden. "Hollywood houdt ook van z'n donkere kanten dus die gaan ze niet zomaar loslaten", aldus De Waal.

Acteren vs. de echte persoon

De vraag rijst: kunnen acteurs en de personen die zij in het echte leven zijn, los van elkaar worden gezien? Reikt de schaduwkant van het leven, tot die op het witte doek? "Acteren blijft acteren, dus je hoopt dat iemand niet echt zo slecht is als ze soms slecht spelen. Maar, het komt natuurlijk wel uit echte emotie. De theorie kan zijn, ben je slecht en speel je dan ook beter iemand slecht? Of, ga je slechte dingen van jezelf opgraven en blijft daar wat van achter als je de rol achter je laat?"

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie