Cultuur & Media
MAX

Paul Haenen doet boekje open in verschenen dagboeken

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Haenen doet boekje open in verschenen dagboeken

Paul Haenen heeft een boekje opengedaan over zijn worsteling met zijn coming-out als homoseksueel. Dat valt te lezen in de puberdagboeken van Haenen die deze maand zijn verschenen. Schrijver Gerard Reve was het grote voorbeeld van de jonge Paul Haenen.

Video niet beschikbaar

Dat zei Haenen zondag op De Perstribune van MAX. Haenen schreef de dagboeken tussen 1958 en 1965. Gerard Reve was in die jaren een rolmodel voor de jonge Haenen. De programma- en theatermaker gebruikte Reve zelfs in zijn coming-out tegenover zijn vader. "Reve was de eerste homoseksueel met wie ik me kon identificeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haenen zelf ook voorbeeldrol

Die voorbeeldrol blijkt Paul Haenen nu zelf te hebben overgenomen. Mediadeskundige Ron Vergouwen van De Perstribune vertelde dat Haenen voor hem weer een voorbeeld was: "Paul was één van de mensen die homoseksualiteit op een luchtige manier ter sprake bracht."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul Haenen is onder meer bekend van programma's als Haenen voor de nacht en als de stem van Bert in Sesamstraat en natuurlijk om zijn alterego’s Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Met zijn Betty Asfalt Complex heeft hij een eigen theater en met Betty Asfalt TV een eigen (online) televisiezender.

De puberdagboeken van Haenen, Ik heb bekend-dagboeken 1958-1965, ligt nu in de winkel.

Ster advertentie
Ster advertentie