Cultuur & Media
KRO-NCRV

Eerste reacties overlijden Paul van Vliet: 'Wat een schoonheid balde die man samen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste reacties overlijden Paul van Vliet: 'Wat een schoonheid balde die man samen'

"Het woord monument is hier wel op z’n plaats", reageert Frénk van der Linden op het overlijden van Paul van Vliet bij Spraakmakers. Robert ten Brink vindt hem "een deel van z'n leven".

Video niet beschikbaar

"Het woord monument is hier toch wel even op z'n plaats", reageert journalist Frénk van der Linden. "Dit is iemand die wij allemaal gewoon vreselijk gaan missen. Ja, wat een schoonheid, balde die man samen." De bekende cabaretier is op 87-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden.

Presentator Robert ten Brink: "Paul van Vliet. Dat is gewoon een deel van je leven natuurlijk." Hij vond hem "een supersympathieke man", mede omdat hij zichzelf niet al te serieus nam.

Paul van Vliet was zoekend mens

Daar sluit Van der Linden zich bij aan. "Hij was echt een zoekend mens en dan vind ik mensen eigenlijk altijd op hun spannendst en interessantst. Als je Paul van Vliet hoorde, dan was 't altijd: zit 't zus? Zit het zo? Tasten, zoeken, twijfelen en dan het idee hebben: het zit nog ingewikkelder."

AD-hoofdredacteur Rennie Rijpma maakt de link met het recente overlijden van een andere grootheid op cultureel vlak. "Ik moet ook meteen denken wat een verlies, ook voor Den Haag: na Wim de Bie, nu Paul van Vliet."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie