Cultuur & Media

Zombies, vieze politieke spelletjes en gemuilkorfde journalisten

BNNVARA
foto: Quarantainefoto: Quarantaine
  1. Nieuwschevron right
  2. Zombies, vieze politieke spelletjes en gemuilkorfde journalisten

Zombies die Nederland tot op het bot verdelen, vieze politieke spelletjes, verdeeldheid in het leger en journalisten die gemuilkorfd worden. Een paar ingrediënten van het bijzondere thrillerdebuut 'Quarantaine'. Op deze eerste dag van de Spannende Boeken Weken is schrijver Erik Betten bij De Nieuws BV.

Vijf sterren

Bekende boekensites als Hebban en Thrillzone geven de debuutroman liefst vijf sterren. Quarantaine wordt zelfs al de beste thriller van het jaar genoemd. "Het is ongelooflijk, je stuurt iets naar een uitgever waarvan je denkt dat het wel 'aardig deugt', maar dit ontvangst is natuurlijk geweldig", aldus de auteur. Betten, die normaal als historicus over de Friese natuur en cultuur schrijft, was al langer bezig met kleinere thrillers. "Op een gegeven moment heb ik er echt werk in gestopt en zo kwam ik op dit verhaal."

Provincie versus Randstad

In het boek zijn Friezen en Groningers behoorlijk de klos. Dankzij de gasboringen komt er een bacterie vrij die mensen weet te veranderen in zombies en zo vooral de noordelijke provincies treft. Een journaliste wil verslag doen maar wordt tegengewerkt door Den Haag. Betten stelt dat hij bewust een kloof tussen het noorden en de Randstad schep. "Het is een soort karikatuur van de werkelijkheid. De hoofdpersoon, een Kamerlid dat zijn vrouw gaat zoeken in het afgesloten gebied probeerde ook altijd de regio te helpen vanuit Den Haag maar faciliteerde wel de gasboringen." Wat Betten betreft blijft het niet bij dit boek en hebben we er een nieuwe thrillerschrijver bij in Nederland.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie