Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Groot gemis' dat RadioRing niet te volgen was voor stemmers

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Groot gemis' dat RadioRing niet te volgen was voor stemmers

Gisterenavond vond het jaarlijkse radiofeestje plaats: de uitreiking van de Gouden RadioRing. Stemmers konden nergens integraal meekijken of luisteren naar de awardshow. "Een groot gemis", noemt Arjan Snijders, initiator van de prijs, het in het Mediaforum van Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het doet af aan de waarde van prijs", zegt Snijders. "Vaak wordt er op televisie nog langer over de prijs gepraat dan op de radio zelf, dat is echt een schande." Margriet Brandsma (voormalig Duitsland-correspondent) is het met hem eens. "Als je op een journalistieke manier schakelt naar de belangrijke momenten doe je het medium recht en eer aan."

De Gouden RadioRing voor beste programma is gewonnen door Somertijd. De Radioring Beste Presentator ging naar Rob van Someren. De prijs voor Beste Podcast ging naar F1 Aan Tafel, NPO Radio 1 won de Marconi Award Beste Zender en de Marconi Award Aanstormend Talent ging naar Nordin Besling (NPO FunX).

Het Mediaforum als podcast!

Wist je dat het Mediaforum ook als podcast te beluisteren is? Dagelijks nemen we in Spraakmakers de dagbladen door en zappen we van talkshow naar talkshow. Journalisten en mediamakers vertellen over hun afwegingen en ze geven tips. Zo mis je niets!

Gerelateerde podcast

Het Mediaforum

Het Mediaforum

Ster advertentie
Ster advertentie