Cultuur & Media

NPO Radio 1 wint Marconi Award voor Beste Zender

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 wint Marconi Award voor Beste Zender

NPO Radio 1 heeft de prestigieuze Marconi Award gewonnen voor Beste Zender 2022. De behoefte aan betrouwbare informatie is in tijden van een pandemie en een oorlog op het eigen continent groter dan ooit, aldus de jury. "NPO Radio 1 biedt die met ongekende snelheid, souplesse en improvisatievermogen."

Radio-dj Gijs Staverman reikte de prijs donderdagavond in Hilversum uit aan zendermanager Klaske Tameling. "Deze prijs is een fantastische erkenning voor alle journalisten en collega's die werken voor NPO Radio 1", aldus Tameling. "Onafhankelijke en betrouwbare journalistiek is de kern van een goed functionerende democratie, en daar wordt dag en nacht keihard aan gewerkt door onze radio- en podcastmakers."

Bij het in ontvangst nemen van de prijs bedankte Tameling alle omroepen en makers, "en niet in de laatste plaats onze luisteraars die ons in groten getale weten te vinden."

Waardering voor podcasts

De Marconi-jury waardeert ook de podcasts die omroepen voor NPO Radio 1 maken. "De groeiende lijst met verdiepende en verstrooiende podcasts die onder de paraplu van het merk worden aangeboden is intussen indrukwekkend", schrijft de jury, "en is op zich al een sterke illustratie bij het motto dat 'wie luistert' ook inderdaad 'meer weet'."

foto: ANP

Zendermanager Klaske Tameling met de Marconi Award

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie