Binnenland
KRO-NCRV

Rampvlucht, de podcast: 'De parlementaire enquête, daar zat veel kabaal omheen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rampvlucht, de podcast: 'De parlementaire enquête, daar zat veel kabaal omheen'

Op 4 oktober 1992, 30 jaar geleden, stortte een Israëlisch vrachtvliegtuig van El Al neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. In Rampvlucht, de podcast reconstrueert Sosha Duysker de journalistieke zoektocht die volgde op de in mysterie gehulde ramp. De onderzoeksjournalisten van toen - Joost Oranje van Nova en Vincent Dekker van Trouw (Pierre Heijboer van de Volkskrant is inmiddels overleden) - nemen ons mee terug in de tijd.

Gerelateerde podcast

Rampvlucht

Rampvlucht

In welk krachtspel kwamen de journalisten terecht in hun zoektocht naar de waarheid? Wie werkte hen tegen en waarom? Wat waren de belangen en de geheimen? Je volgt de strijd om 'de waarheid', het wegkijken van en grote verhullen over de overheid en een steeds afnemend vertrouwen in diezelfde overheid.

#6 - 6. De politieke nasleep - Rampvlucht

Onverwerkt verdriet

Het boek Een gat in mijn hart vertelt hoe kinderen destijds de ramp verwerkten door te schrijven en te tekenen. Toch is er veel onverwerkt verdriet. Er wordt niet over gesproken en soms weten de kinderen van deze kinderen van toen niet eens wat hun ouders hebben meegemaakt. Om het verhaal te blijven vertellen is het boek daarom opnieuw uitgebracht, om ook de nieuwe generaties te bereiken. Spraakmakers-verslaggever Marielle Beers spreekt met uitgevers Loulou Drinkwaard en D'Avelonne van Dijk.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie