Binnenland
KRO-NCRV

'Niemand kan zo goed met mensen praten als Marc-Marie Huijbregts'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Niemand kan zo goed met mensen praten als Marc-Marie Huijbregts'

''Dit jaar krijgen we een hele mooie oudejaarsconference.'' Dat zegt cabarethistoricus en –docent Frank Verhallen in Spraakmakers. De oer-Nederlandse traditie van de oudejaarsconference is al sinds 1954 ieder jaar op televisie. Huijbregts gaat het anders aanpakken dan de traditionele conference, zegt Verhallen. ''Hij gaat het jaar niet beschouwen aan de hand van wat hij zelf vindt, maar aan de hand van wat het publiek inbrengt. Dat is wel opmerkelijk.''

Verhallen, die de voorstelling al gezien heeft, verheugt zich op de uitzending vanavond. ''Hij stelt vragen aan het publiek en improviseert. Niemand kan zo goed met mensen praten als Marc-Marie.''

Langste tijd gehad

Youp van 't Hek gooide onlangs nog een knuppel in het hoenderhok door te zeggen dat de oudejaarsconference zijn langste tijd heeft gehad. "De tijd van Wim Kan - die van saamhorig tegelijk -kijken met z'n allen, is voorbij. In die zin heeft de oudejaarsconference haar langste tijd gehad", aldus Van 't Hek in een interview in de VARAgids.

Verhallen denkt Van ’t Hek gelijk heeft, maar ziet hierin niet direct het einde van een traditie. “De oudejaarsconference is niet meer exclusief van de VARA op oudejaarsavond.'' Verhallen wijst op andere conferences zoals die op RTL4 en van lokale cabaretiers in de regio.

Vincent Bijlo trapt hier op NPO Radio 1 af met zijn oudejaarsconference om 19.30 gevolgd door Guido Weijers om 20.30 op RTL4. De oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbregts begint vanavond om 22.00 op NPO 1.

Ster advertentie
Ster advertentie