Binnenland

Volg de coronapersconferentie van 14 januari live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de coronapersconferentie van 14 januari live op NPO Radio 1

Vrijdagavond staat er weer een coronapersconferentie gepland met premier Mark Rutte en de nieuwe coronaminister Ernst Kuipers. Omdat de ziekenhuisbezetting blijft dalen, zal het kabinet met versoepelingen komen. Hoe dat er precies uit zal zien, kun je vanavond vanaf 19:00 uur live volgen op NPO Radio 1.

Zoals gisteren al uitgelekt is, mag het onderwijs zich verheugen op versoepelingen. Nadat afgelopen maandag het basis- en voortgezet onderwijs al fysiek onderwijs mocht geven, is het nu de beurt aan het hoger onderwijs om de deuren weer te openen. Winkeliers mogen hun deuren ook weer openen, zij het alleen op afspraak. Wie het coronakapsel echt beu is, kan op afspraak ook weer naar een kapper.

Ontevredenheid bij horeca en cultuur

Voor de horeca- en de cultuursector zijn nog geen versoepelingen gepland. Daar neemt de ontevredenheid dan ook toe. Cabaretier Sanne Wallis de Vries vindt het cultuurbeleid van de overheid in coronatijd niet uit te leggen, zei ze vanochtend bij Spraakmakers:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Druk voor versoepelingen

Ondanks de recordaantallen qua besmettingen neemt vanuit de maatschappij de druk voor versoepelingen toe. Ina Kuper, die als vervanger van minister Ernst Kuipers nu waarnemend voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is, zei gisteren in het NPO Radio 1-programma Sven Op 1 dat een ramp in de zorg afgewend lijkt. De scenario's die het OMT aan het kabinet voorlegt zijn inmiddels ook een stuk milder dan vorige maand en daarom liggen de voorzichtige versoepelingen van het kabinet in lijn met het OMT-advies.

Volg de persconferentie nieuwe stijl op NPO Radio 1

Nu Ernst Kuipers Hugo de Jonge heeft afgelost als coronaminster, kunnen we een nieuwe opzet verwachten in de persconferenties. Zo zal minister Kuipers toelichtingen geven met afbeeldingen op een scherm.

Vanaf 19:00 uur kunt u de persconferentie live volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie