Binnenland
NOS

Westerstorm raast over het land

foto: Brandweer Spijkenissefoto: Brandweer Spijkenisse
  1. Nieuwschevron right
  2. Westerstorm raast over het land

De eerste westerstorm van 2018 trekt over het land. Vooral in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht waait het het flink. In Vlissingen is kort windkracht 11 gemeten en kwam een windstoot voor van 141 kilometer per uur.

Op andere plaatsen zijn windstoten van rond de 110 kilometer per uur gemeten. Aan de kust wordt vanochtend windkracht 9 verwacht, misschien 10. In de loop van de middag en avond luwt de storm.

Marco Verhoef over de storm

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege zeer zware windstoten. Volgens weerman Marco Verhoef heeft het 'stevig gespookt'. "Met zulke windstoten weet je: bomen vallen om en raken op de weg."

Tussen Abcoude en Breukelen is een boom op het spoor gevallen, waardoor er momenteel geen sprinter tussen Utrecht en Amsterdam Bijlmer Arena rijden. De NS rijdt de reguliere dienstregeling, maar raadt aan de reisplanner in de gaten te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rijkswaterstaat verwacht verhoogde waterstanden. "Mogelijk sluiten we vandaag de stormvloedkeringen om het achterland te beschermen tegen het water", aldus Diederik Fleuren van het agentschap.

Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat:

Ster advertentie
Ster advertentie