Programma
NOS

NOS Radio 1 Journaal

  1. Programma'schevron right
  2. NOS Radio 1 Journaal
Elke ochtend tussen 06:00 en 09:30 uur: het NOS Radio 1 Journaal. In de uitzendingen komen het laatste nieuws, achtergronden, reacties, analyses en sport aan bod.

NOS Amerika Kiest: op weg naar de verkiezingen

Op dinsdag 8 november worden belangrijke verkiezingen gehouden in de VS, de midterms. Met als grote vraag: wie krijgt het voor het zeggen in het Congres?

Correspondent Marieke de Vries reist voor het NOS Radio 1 Journaal de komende weken door de zuidelijke staten en luistert naar de Amerikaanse kiezers. Hoe denken de Amerikanen over het presidentschap van Biden? Hoeveel macht heeft oud-president Trump nog? Waar kiezen de Amerikanen voor in tijden van torenhoge inflatie en brandstofprijzen?

In aanloop naar de verkiezingen zoekt Marieke de Vries naar antwoorden op die vragen. Luister de gesprekken hier terug.

De Oekraïense vluchtelingen in de wijk van verslaggever Mattijs van de Wiel

Sinds de oorlog in Oekraïne is uitgebroken, zijn duizenden Oekraïners naar Nederland gevlucht. Ook in de wijk van verslaggever Mattijs van de Wiel verblijven Oekraïense vluchtelingen. Hoe gaat het met hen en hoe pakken ze het ‘gewone’ leven weer op? In het NOS Radio 1 Journaal leer je de nieuwe wijkgenoten van Van de Wiel kennen. Luister de gesprekken hier terug.