Binnenland
BNNVARA

Filemon Wesselink helpt jongeren met autisme: 'Je moet heel veel structuur aanbrengen'

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Filemon Wesselink helpt jongeren met autisme: 'Je moet heel veel structuur aanbrengen'

Geen regelmaat, oude structuren vallen weg en er is veel onduidelijk. De coronacrisis zorgt voor veel onrust bij jongeren met autisme. Filemon Wesselink is verbonden aan Digibende, een ontwikkelcentrum voor jongeren die op school niet meekomen.

Deze week hebben ze live online-programma ontwikkeld zodat jongeren weer structuur in hun leven krijgen, in De Nieuws BV vertelt hij over het platform.

Dat Filemon Wesselink werkt bij Digibende is geen toeval, Wesselink heeft zelf ooit de diagnose gehad. "Ik merk wel, en dat hebben de jongeren bij ons nog veel meer, dat je maar door gaat met vragen stellen en nieuws zoeken, eigenlijk met lichtpuntjes zoeken."

Groot talent

Wesselink vertelt dat jongeren met autisme juist een groot talent hebben voor de digitale wereld en voor programmeren. "Dat zijn juist de mensen die we op dit moment nodig hebben."

Normaal komen jongeren bij Digibende fysiek bij elkaar en krijgen ze les, maar door het coronavirus zitten de jongeren thuis. Door online samen te komen en verder te gaan met de lessen, krijgen zij hierdoor structuur terug en worden ouders ontlast.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie