Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: de gevaarlijke vrouw en revanche voor Duitsland?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: de gevaarlijke vrouw en revanche voor Duitsland?

Onze zuiderburen en oosterburen mogen vandaag aan de bak op het WK. Zet NPO Radio 1 aan om op de hoogte te blijven van alle wedstrijden. Verder vandaag kijkt Dr Kelder & Co naar de emanciperende vrouw. Wordt zij meedogenloos, malicieus en misdadig? Tenslotte helpt Radar Radio de consument vandaag met al het opruimwerk. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

WK voetbal

Er staan vandaag weer drie wedstrijden op het programma in Rusland. De meeste voetbalfans zijn vooral benieuwd naar de Duisters. Weten zij zich te revancheren na het onverwachte verlies tegen de Mexicanen? Ditmaal neemt Duitsland het om 20.00 uur op tegen Zweden, dat vorige keer 1-0 won van de Zuid-Koreanen.

De andere wedstrijd in Groep F is dus Zuid-Korea tegen Mexico. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur en de Zuid-Koreanen moeten net als de Duitsers punten pakken om redelijke kans te houden om de poulefase te overleven.

Maar het voetbalgeweld begint vandaag met onze zuiderburen. De Belgen nemen het om 14.00 uur op tegen Tunesië. De Belgen wisten een aantal keer op mooie wijze doel te treffen. Weten zij ook vandaag het publiek weer te vermaken?

WK Voetbal

Schakel in op NPO Radio 1 om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen vanuit het WK in Rusland.

De gevaarlijke vrouw

De vrouw emancipeert en kruipt steeds verder uit het voor haar bedachte hokje. Maar zet dit ook de deur naar de onderwereld op een kier? Wordt zij meedogenloos, malicieus en misdadig? Met andere woorden: kiest zij steeds vaker voor het criminele pad?

Dr Kelder en Co gaat vanaf 13.00 uur op zoek naar de feiten. Hoogleraar criminologie dr. Anne-Marie Slotboom (VU) schetst de vrouwelijke crimineel: het aandeel vrouwen in gevangenissen neemt toe, ze worden minder zwaar gestraft en zouden anders behandeld moeten worden dan mannelijke gevangenen.

Tips om je huis op te ruimen

Opruimcoach Karin van Duuren weet precies hoe je je huis moet opruimen. Ze geeft tips waar je het slingerende sleepgoed, op de grond gevallen kleren, vuile borden en andere rommel moet laten. Ook geeft ze praktische informatie hoe je het best kan beginnen en hoe je je huis opgeruimd kan houden.

Radar Radio - vanaf 15.00 uur - komt deze week met een nieuwe rubriek: Vraag & Antwoord. De consument krijgt antwoord op korte vragen. Hoe krijg je bijvoorbeeld geld terug van een anonieme OV-chipkaart?

Rechters onder druk

De rechter moet vrij en onafhankelijk zijn werk kunnen doen. Maar de rechterlijke macht staat onder druk. Bezuinigingen, oplopende werkdruk en een mislukt automatiseringsproject. Er is steeds meer discussie en publieke verontwaardiging over uitspraken van rechters. Met als meest recente voorbeeld de zaak Michael P., de verdachte van de moord op Anne Faber.

Bij Argos vanaf 14.00 uur onder andere een gesprek hierover met Frits Bakker, de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie