Binnenland
BNNVARA

Wie gaan er met de prijzen vandoor op het Sportgala?

foto: De winnaars van 2016 (ANP)foto: De winnaars van 2016 (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie gaan er met de prijzen vandoor op het Sportgala?

Vanavond worden tijdens het jaarlijkse Sportgala de Jaap Edens uitgereikt. Op de traditionele slotavond van het sportjaar is NPO Radio 1 natuurlijk ook aanwezig. Terwijl Renze Klamer en Robbert Meeder van Langs de Lijn En Omstreken nog even hun galaschoenen aan het poetsen waren, blikte Patrick Lodiers in De Nieuws BV vooruit op het sportgala met sportjournalisten Barbara Barend, Jeroen Stekelenburg en Filemon Wesselink.

No-brainer

Barbara Barend verwacht bij de verkiezingen voor sportman en sportteam van het jaar geen verrassingen. "Voor mij zijn dat echt no-brainers." Volgens Barend gaan de Oranje Leeuwinnen - het Nederlands vrouwenvoetbalelftal - en wielrenner Tom Dumoulin er zeker met de prijzen vandoor. Daar zijn Jeroen Stekelenburg en Filemon Wesselink het mee eens, al had Wesselink ook graag een nominatie gezien voor Micheal van Gerwen. Daar is ook Jeroen Stekelenburg het mee eens; Van Gerwen won dit jaar alles wat er te winnen viel, en als darts dus als sport wordt meegenomen in de verkiezing is het gek om hem te laten afvallen vóór de nominatieronde.

Schippers vermoedelijk Sportvrouw van het Jaar

Hoewel Lodiers op een overwinning van zeiler Marit Bouwmeester hoopt, verwachten de analisten dat Dafne Schippers er met de Jaap Eden voor Sportvrouw van het Jaar vandoor gaat. Volgens Stekelenburg is het feit dat zij wereldkampioen is geworden op één van de koningsnummers van een mondiale topsport dusdanig uniek dat daar geen andere prestatie tegen op kan. Het panel is het er wel over eens dat de concurrentie groot was dit jaar. "Het was gewoon een topjaar." In dat licht vinden Wesselink en Barend dat ook de naam van Lieke Martens genomineerd had moeten worden.

Paralympische Sporten

Na het panelgesprek werd er doorgesproken over het sportgala in De Nieuws BV-rubriek De Weddenschap. Barend, Stekelenburg en Wesselink bespraken welke paralympiër de Jaap Eden voor paralympisch topsporter zou moeten krijgen. Over de winnaar werden zij het niet eens; zowel tennisser Diede de Groot, skiër Jeroen Kampschreur, en triatleet Jetze Plat kunnen vanavond volgens één van onze journalisten wel eens een Jaap Eden ontvangen.

Vanavond wordt duidelijk wie er met de belangrijke sportprijzen vandaan gaan. Het gala begint om 20.30 uur en is te volgen op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn En Omstreken. De uitslag van De Weddenschap volgt morgen, even voor 13.00 uur in De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie