Binnenland
NOS

Volg de persconferentie van dinsdag 15 februari live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van dinsdag 15 februari live op NPO Radio 1

Vanavond om 19.00 uur geeft minister Kuipers van Volksgezondheid een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen. Het is al bekend dat een reeks versoepelingen zal worden aangekondigd. Je volgt de persconferentie live op NPO Radio 1.

Het staat vrijwel vast dat de meeste maatregelen per 25 februari worden opgeheven. Bronnen melden aan de NOS dat alleen een aantal basisadviezen overeind blijft, waaronder geen handen schudden, ventileren en testen bij klachten.

Het kabinet gaat daarmee verder dan de adviezen van het Outbreak Management Team. Mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden en er hoeft geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken, vervalt.

In de cultuursector en de horeca komt de gewone situatie eerder terug dan verwacht. Nu moeten ze nog om 22.00 uur dicht zijn. Vanaf aanstaande vrijdag, 18 februari, gaat dat naar 01.00 uur 's nachts. Een week later zijn de reguliere algemene sluitingstijden weer van kracht. 25 februari is ook de dag dat het carnaval begint.

Coronatoegangsbewijs

Het veel bekritiseerde coronatoegangsbewijs (ctb) verdwijnt in de ijskast en wordt alleen nog van stal gehaald als er een situatie ontstaat waarin het echt toegevoegde waarde heeft. Wel kan het zijn dat het ctb nog nodig is om naar het buitenland te reizen, omdat andere landen dat als voorwaarde stellen.

Vanaf 25 februari gaat voor festivals en evenementen waarbij veel mensen aanwezig zijn 1G gelden, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve test.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie